Flere seniorboliger i Rødovre

Det skal være muligt at bo i Rødovre hele livet. Fra ungdoms-, familebolig til en passende seniorbolig. Seniorboliger er en vigtig del af boligpolitikken, som sikrer fornyelse i kvartererne og giver trygge rammer for et godt liv.

Rødovre har brug for seniorboliger

I 2019 fik Konservative i Rødovre sat fokus på behovet for seniorboliger i kommunen. Især vil Bykernen med dens suveræne beliggenhed til en udbygget Viften, bibliotek, rådhus og Rødovre Centrum, samt god offentlig transport være et oplagt sted for flest mulige seniorboliger og seniorbofællesskaber. Men der er også gode muligheder ved Islev Torvet   og i Rødovre Syd.

Ren win-win for kommunen

Seniorboliger er for folk over 50 år, som ikke har brug for et stort hus med 3 børneværelser, stor græsplæne med gyngestativ og sandkasse. Ude i kvarterene ligger ganske velegnede familieboliger, som ejerne gerne vil fraflytte mod en central og passende bolig i nærområdet. For både kommunen og borgerne, der har boet et langt liv i Rødovre, vil der være tale om en win-win situation, som både tiltrækker unge familier og fastholder ældre borgere.

Overvældende interesse for seniorboliger

Som følge af de Konservatives forslag om flere seniorboliger har kommunen udarbejdet en analyse, som på baggrund af over 300 interview viser, at 16% af de adspurgte seniorer siger, at seniorbofællesskaber kunne være en interessant boform ved næste flytning, men tallet kun er 11% i nabokommunerne. Bykernen er den helt store vinder, idet 25% af kommunens egne borgere, der overveje et seniorbofælleskab, vil gerne flytte dertil, mens 35% helt sikkert vil overveje det.    

Det kæmper jeg for

Der skal være attraktive boliger for borgere over 50 år, som ønsker at forblive i kommunen. Hvad enten der er tale om ejer-, andels- eller almene seniorboliger er målet at skabe rammerne for et godt liv i trykke rammer med mulighed for samvær med ligesindede. Derfor skal der lægges maksimalt pres på kommunen, når nye områder byudvikles.